La Doctora Jane Goodall visita la UAB

La Doctora Jane Goodall és una personalitat insigne, d’aquestes que la Humanitat genera molt rarament. Primatòloga britànica de fama mundial és coneguda pels seus estudis revolucionaris, en les selves de Tanzània, entre ximpanzés salvatges, des d’on va redefinir l’espècie humana i la imatge que Homo sapiens tenia de sí mateix. La seva activitat científica i en el camp de la conservació ha estat reconeguda internacionalment amb nombrosos premis i distincions, entre els quals destaquen el Premi Príncep d’Astúries a la Recerca l’any 2003, el títol de Missatgera de la Pau de les Nacions Unides o el Doctorat Honoris causa atorgat per més de quaranta universitats d’arreu del món.

La Doctora Goodall viatja 300 dies a l’any difonent un missatge d’esperança per tot el món. En aquests moments és a Barcelona, on té previst fer una estada del 3 al 10 de maig, per celebrar el Global Meeting de tots els Instituts Jane Goodall del món.

L’Institut Jane Goodall (IJG, www.janegoodall.es) ha triat la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) com a plataforma per la seva visita. Hem tingut el plaer d’acollir als apartaments de Vila Universitària i a l’Hotel Campus els assitents al Global Meeting dels Instituts i de ser la seu de la reunió així com de la conferència “Raons per l’esperança” en què que la Dra. Goodall ha posat a l’abast de la comunitat universitària la seva experiència de més de cinquanta anys de treball incansable , tant a nivell científic com d’educació ambiental i conservació, tot oferint-nos generosament l’incomparable testimoni en primera persona d’una de les més brillants científiques del segle XX.