Aquest estiu els esportistes trien la UAB

L’estratègica ubicació del campus principal de la UAB, a prop de Barcelona però situat en plena natura, i l’excel·lència de les seves instal·lacions són elements que els organitzadors de diversos campus i esdeveniments esportius han tingut en compte a l’hora de triar la seu de les seves activitats i l’allotjament dels seus esportistes.

Ja el passat mes d’abril les noies del Blackburn Rovers Ladies FC de Wales, club de futbol femení que venia a competir amb equips catalans, es van allotjar a l’Hotel Campus i als  apartaments de Vila Universitària.

És durant els mesos d’estiu, però, que acollim la majoria d’aquests grups: ja fa uns quants anys que els nens del Campus Mariano Guerrero practiquen diversos esports (futbol 7, voleibol i piscina) en les nostres instal·lacions, durant el mes de juliol.  L’estiu de 2013 acollirem també d’altres campus de nois i noies de diferents nacionalitats, interessats en fer esport i viure a casa nostra: hi haurà els participants al The Fursan FC Campus, d’Aràbia Saudí, i els italians de l’Scuola Calcio del Bologna FC, que jugaran a futbol 7. Enguany, per primera vegada, veurem les noies dels Sincrocamps Anna Tarrés esforçar-se en practicar el difícil art de la natació sincronitzada a la piscina del nostre Servei d’Activitat Física.

A més d’hostatjar aquests grups de joves esportistes, aquest estiu el nostre campus serà el proveïdor oficial d’allotjament de la Intercontinental Cup 2013, campionat de futbol 7 organitzat per la Cerebral Palsy International Sports and Recreation Association. És la primera vegada que aquest important esdeveniment esportiu i social es disputa a l’Estat Espanyol, ja que la candidatura presentada per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals va guanyar amb diferència la resta de propostes presentades. Aquesta competició reunirà del 27 de juliol al 10 d’agost un total de 320 esportistes i personal tècnic provinents de 16 països d’arreu del món, que s’allotjaran a la Vila Universitària i a l’Hotel Campus de la UAB.

Acollint aquesta activitat, la Universitat Autònoma de Barcelona se suma a  les diverses institucions – Ajuntaments i Generalitat – que li han donat suport per mostrar la seva solidaritat i implicació amb un projecte social que, a més, contribueix a donar a conèixer Catalunya arreu del món.