Juliol 2016: temps de congressos als campus de la UAB

Congrés CIDUI 2016

Aquest mes de juliol (del 14 al 16) el Grup de Recerca de Geografia i Gènere, del Departament de Geografia de la UAB, ha reunit al campus de Bellaterra un centenar d’investigadors d’universitats dels cinc continents per abordar l’anàlisi de gènere en la disciplina geogràfica. Les sessions de la International Conference on Feminist Geographies and Intersectionality: Places, Identities and Knowledges han tingut lloc a la Sala de Graus de la Facultat de Filosofia i Lletres i els participants s’han allotjat a Barcelona, a l’Hotel Campus i als apartaments de Vila Universitària. El congrés ha tractat temes relacionats amb l’ensenyament i l’aprenentatge, l’activisme, la sexualitat, la feina i el contracte de gènere, les identitats i representacions,  entre d’altres.

A l’Hotel Campus, Bellaterra, s’ha celebrat del dia 5 al 7 de juliol el XI Congrés Internacional de Docència Universitària i Innovació (CIDUI), amb  400 participants. Els Instituts de Ciències de l’Educació (ICEs) de les universitats públiques catalanes organitzen des de l’any 2000 aquestes trobades per tal de fomentar l’intercanvi d’experiències sobre la millora de l’activitat docent del professorat universitari. Es tracta d’ Impulsar la recerca i la innovació, de fomentar el rigor científic en l’àmbit de la docència i d’afavorir la cooperació entre les universitats en temes de qualitat docent. En l’edició de 2016, s’ha prioritzat l’anàlisi dels nous escenaris formatius i de les metodologies innovadores d’ensenyament-aprenentatge, entre d’altres temes.

L’Hotel Campus també ha estat la seu, els dies 15-19 de juliol, de la Chairs Assembly and Directors Forum Meeting Amnesty International – CADF 2016, la trobada anual internacional de 240 persones de més de 67 països, presidents i directors d’Amnistia Internacional, l’associació que lluita des de fa molts anys per la defensa dels drets humans a tot el món i que va ser guardonada el 1977 amb el Premi Nobel de la Pau.

A Casa Convalescència, campus de Barcelona, el Parc de Recerca de la UAB i el Grup de Tècniques de Separació en Química van reunir més de 80 investigadors que formen part d’un projecte internacional sobre el tractament de l’aigua. Aquesta trobada, la darrera del projecte, amb el títol Regional, National and International Water Treatment Strategies from a Circular Economy Perspective,  que va comptar també amb la presència d’empreses i de representants polítics, va tractar sobre la importància de les noves tecnologies en el tractament i gestió de l’aigua, a partir de  diverses experiències.